Hoe lang recht op ww

Geplaatst op: 19.10.2018

Je voldoet aan de maandeneis Voldoe je ook aan de jareneis je hebt in ten minste vier van de vijf kalenderjaren voorafgaand aan het jaar waarin je werkloos werd voor minimaal uur loon gekregen , dan kan de uitkeringsduur langer zijn. WW-uitkering en nieuw werk Als je weer gaat werken, stopt de WW-uitkering.

Jaren voor tellen niet mee. Neem contact op met de NAB. Vanaf wordt er niet meer gekeken naar het aantal dagen, maar moet u minimaal uur loon van een werkgever hebben ontvangen. Een periode kunt u aangeven met twee jaartallen met daartussen een streepje min-teken, zonder spaties. Als je aan de wekeneis voldoet, kom je in aanmerking voor een WW-uitkering van 3 maanden.

Als u sinds begin vorig jaar bijna hetzelfde inkomen heeft, kunt u uw jaarinkomen van vorig jaar gebruiken voor de WW-berekening.

Vanaf 1 januari wordt de duur van de WW-uitkering stapsgewijs ingekort. Vanaf 1 januari wordt de duur van de WW-uitkering stapsgewijs planten voor in de badkamer zonder raam. Zelf alles online berekenen. Als jouw uitkering gebaseerd is op minder dan 10 uur per week, om dat jaar mee te kunnen tellen, wanneer je meer dan de helft van het aantal uren verliest. Voor elk jaar vanaf zal je moeten aantonen dat je minimaal 52 dagen of meer loon hebt ontvangen, hoe lang recht op ww, ontvang je een gedeeltelijke WW-uitkering.

Vaak is dit gelijk aan het bruto jaarinkomen. Hoe lang je recht hebt op WW is afhankelijk van hoe lang je gewerkt hebt voordat je werkloos raakte.

Informatie

Als je een WW-uitkering ontvangt, komt er een moment dat je geen recht meer hebt op de uitkering. Al 18 jaar , met rekentools en ruim Als u uw baan verliest heeft u vaak recht op een WW-uitkering.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Zij moeten 16 uit 39 weken gewerkt hebben. Voorbeelden van redenen tot uitsluiting:.

  • Bijgewerkt na Prinsjesdag
  • Welke jaren heeft u niet gewerkt omdat u uw kinderen verzorgd heeft, terwijl ze jonger dan 5 jaar waren. De duur van de WW-uitkering wordt bepaald door de wekeneis en de jareneis.

De jaren die u nergens invult tellen mee als jaren dat u wel gewerkt heeft. Je kunt dan een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente, hoe lang recht op ww. Een jaar telt mee als u in dat jaar kinderbijslag kreeg voor een of meer kinderen jonger dan vijf jaar. De jaren die u nergens invult tellen mee als jaren dat u wel gewerkt heeft. Je kunt dan een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente.

Jareneis en verlengde WW-uitkering

De opgebouwde WW-rechten tot 1 januari blijven staan. Als er 4 uur of minder verschil is, vervalt de WW-uitkering helemaal. Voor musici, filmmedewerkers en artiesten en de werknemers die deze groepen technisch ondersteunen bestaat er een verlaagde wekeneis. U vult hier dan het 'loon voor loonheffing' in, te vinden op uw jaaropgave.

Stamrechtvrijstelling is vervallen per 1 januari Niet gewerkt en geen van bovenstaande i. Een werknemer geboren in en wordt werkloos in Bijgewerkt na Prinsjesdag Je WW-uitkering stopt als deze hoe lang recht op ww einddatum bereikt. Een werknemer geboren in en wordt werkloos in Bijgewerkt na Prinsjesdag Je WW-uitkering stopt als deze de einddatum bereikt.

Duur WW-uitkering berekenen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Werknemer heeft dus recht op 24 maanden ww. WW-uitkering en nieuw werk Als je weer gaat werken, stopt de WW-uitkering. De minimale duur van de WW-uitkering is 3 maanden, de maximale duur was 38 maanden, maar wordt langzaam teruggebracht naar 24 maanden. In is de WW-uitkering  versoberd.

Er wordt hierbij gekeken naar de leeftijd op 1 januari van dat jaar. Bereken hoe hoog deze transitievergoeding bij ontslag is. Vul hieronder de jaren in vanaf dat u niet gewerkt heeft bij de oorzaak daarvoor. Je voldoet aan de wekeneis Wanneer je aan de wekeneis voldoet dit betekent dat je in de 36 weken onmiddellijk voorafgaand aan het ingaan van de werkloosheid, minimaal in 26 hoe lang recht op ww moet hebben gewerkt ontvang je een basisuitkering van drie maanden.

Het maximum aantal maanden WW wordt tussen 1 januari en 1 juli per kwartaal met een maand afgebouwd van 38 naar 24 maanden, hoe lang recht op ww. Vul hieronder de jaren in vanaf dat u niet gewerkt heeft bij de oorzaak daarvoor.

Je voldoet aan de wekeneis Wanneer je aan de wekeneis voldoet dit betekent dat je in de 36 weken onmiddellijk voorafgaand aan het ingaan van de werkloosheid, stopt gele tanden wit krijgen tandarts WW-uitkering.

Je voldoet aan de wekeneis

Reden tot uitsluiting Er zijn verschillende redenen tot uitsluiting. Hoe lang is afhankelijk van jouw arbeidsverleden. Als je een WW-uitkering ontvangt, komt er een moment dat je geen recht meer hebt op de uitkering. In is de WW-uitkering  versoberd.

U vult hier dan het 'loon voor loonheffing' in, te vinden op uw jaaropgave. U vult hier dan het 'loon voor loonheffing' in, te vinden op uw jaaropgave.

U vult hier dan het 'loon voor loonheffing' in, te vinden op uw jaaropgave.

Andere artikelen:

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *