Recht op studenten ov

Geplaatst op: 23.09.2018

Je hebt recht op een OV-studentenkaart gedurende de periode dat je prestatiebeurs ontvangt plus één jaar. In het hoger onderwijs is er geen minimumleeftijd voor het ontvangen van studiefinanciering. Doet u niveau 3 of 4, dan krijgt u maximaal 7 jaar reisproduct.

Is uw studentenreisproduct eenmaal geactiveerd dan mag u uw abonnement wisselen. Voor de meeste opleidingen is dit in totaal 5 jaar. We willen onze website graag beter maken. U gaat een opleiding doen waarvoor u geen studiefinanciering krijgt. Doe je een opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen 10 jaar haalt. Verantwoordelijk Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Houd je ov-chipkaart nogmaals voor de kaartlezer. Verlaat je het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen, dan moet je de kosten voor je OV-kaart terug betalen. Verlaat je het hoger onderwijs zonder een diploma te behalen, dan moet je de kosten voor je OV-kaart terug betalen.

Houd je ov-chipkaart nogmaals voor de kaartlezer. Hoelang recht voor hbo of universiteit, recht op studenten ov.

Dan moet u eerst een persoonlijke ov-chipkaart aanvragen. Tijdens de zomerperiode zit dat weer anders. Hoelang recht voor mbo.
  • Houd je ov-chipkaart voor de kaartlezer rechtsonder naast het scherm. Zet uw studentenreisproduct stop vóór of op de 5e werkdag van de 1e maand waarin u er geen recht meer op hebt.
  • Lening of gift Doet u mbo 1 of 2, dan is uw studentenreisproduct altijd gratis.

Reizen als student

Wat vind je van de website? Als je nog geen 18 bent als je begint met studeren krijg je recht op studiefinanciering lening, studenten-OV en evt. Je mag je studentenreisproduct een vast aantal jaren gebruiken en die periode is voorbij. Dan heeft u ook recht op een reisproduct voor studenten.

In het hoger onderwijs is er geen minimumleeftijd voor het ontvangen van studiefinanciering.

Ga direct naar inhoud Particulier Zakelijk Inburgeren Onderwijsdata. Ga direct naar inhoud Particulier Zakelijk Inburgeren Onderwijsdata. Ga direct naar inhoud Particulier Zakelijk Inburgeren Onderwijsdata. Dan heeft u ook recht op een reisproduct voor studenten, recht op studenten ov.

Ga direct naar inhoud Particulier Zakelijk Inburgeren Onderwijsdata. Je hebt recht op een OV-jaarkaart, dan krijgt u nog maximaal 1 jaar een studentenreisproduct. Hoelang heb ik recht op het studentenreisproduct.

Wijzigingen

Die voorwaarden gelden ook voor het studentenreisproduct. Als u geen recht meer hebt op uw studentenreisproduct, moet u hem stopzetten. Je kunt dit OV-recht alleen tijdelijk stopzetten en later weer opnemen als je je gehele studiefinanciering ook basisbeurs, evt.

Duurt uw opleiding langer dan 4 jaar. Meer informatie over het studentenreisproduct vind je op  www. Duurt uw opleiding langer dan 4 jaar. Duurt uw opleiding langer dan 4 jaar, recht op studenten ov. Wordt u per de 1e van de maand uitgeschreven!

Wanneer stopzetten?

Je studentenreisproduct moet je zelf stopzetten als je stopt met studeren, geen recht meer hebt op studiefinanciering of in het hoger onderwijs geen recht meer hebt op het studentenreisproduct. Doet u mbo of valt u nog onder het oude stelsel van studiefinanciering?

Dit betekent dat de kosten van het reisproduct een gift worden als jij je diploma binnen tien jaar na het starten van je studie behaalt. Je stopt of bent klaar met je opleiding. Het studentenreisproduct maakt onderdeel uit van de prestatieregeling.

Doet u mbo 3 of 4, Cultuur recht op studenten ov Wetenschap. Volgt u een opleiding in het mbo niveau 1 of 2. Volgt u een opleiding in het mbo niveau 1 of 2. Doet u niveau 3 of 4, kunt u een studentenreisproduct aanvragen. Doet u niveau 3 of 4, Cultuur en Wetenschap. Doet u mbo 3 of 4, kunt u een studentenreisproduct aanvragen. Doet u niveau 3 of 4, kunt u een studentenreisproduct aanvragen.

Recht op Studenten Week OV-chipkaart

Gebruik de servicepuntenzoeker om een automaat bij u in de buurt te vinden. Deel deze pagina Twitter Facebook LinkedIn. Onder het nieuwe stelsel voor hbo en universiteit 'leenstelsel' maakt het niet uit hoeveel u bijverdient. Voor meer informatie over het stopzetten van het studenten-OV en hulp bij problemen met het stopzetten kun je hier terecht.

Help je ons verder. Met vragen over studeren in het mbo kun je terecht bij het JOBde vertegenwoordiger van mbo-studenten. Dan recht op studenten ov u vanaf diezelfde maand geen recht meer op het reisproduct.

Andere artikelen:

  1. Jenita - 02.10.2018 05:05

    U mag uw studentenreisproduct een vast aantal jaren gebruiken en die periode is voorbij. Met vragen over studeren in het mbo kun je terecht bij het JOB , de vertegenwoordiger van mbo-studenten.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *